Dorinţa este cea care ne face sa ne împlinim visurile, să le concretizăm. Cereţi daruri de preţ de la viaţa şi o sa le aveţi!



joi, 22 martie 2012

Sfaturi pentru un machiaj de primavara perfect

    Intampina primavara cu un machiaj pastelat. Tendintele in materie de frumusete propun culori calde care pun in valoare trasaturile fetei si confera tenului un aspect proaspat. Realizeaza in 4 pasi un make-up fresh, perfect pentru o tinuta de zi:

Pasul 1: Utilizeaza un fond de ten fluid

Ca baza foloseste o crema iluminatoare. O sa obtii un efect discret de stralucire, perfect pentru un machiaj de zi. Alege un fond de ten cu o textura fluida dar cu o putere mare de acoperire. Pune cateva picaturi pe obraji, nas, frunte si barbie, apoi uniformizeaza-le cu o pensula. 

Daca sprancenele tale sunt foarte deschise, subliniaza-le forma cu un fard mat. Alege o nuanta apropiata firelor de par si contureaza-le discret cu o pensula ascutita. Incepe de la interior desenand un arc fin, apoi defineste-le aspectul incercand sa nu depasesti forma naturala. Fixeaza-le cu un gel incolor, orientand firele in inspre exterior.

Pasul 2: Foloseste pasteluri mate pentru pleoape

Pentru machiajul pleoapelor utilizeaza intai o baza. Foloseste un fard crema intr-o nuanta deschisa si intinde-l foarte bine pe toata suprafata pleoapei. Pata de culoare va fi un fard bleu pastelat care va adauga un plus de luminozitate privirii. Aplica-l pe pleoape si intinde-l usor si spre exterior. Adauga umbre cu ajutorul unui fard maro inchis. Contureaza discret pleoapa superioara cu aceasta nuanta, apoi foloseste un corector pentru a estompa cearcanele.

Pasul 3: Blush-ul si rimelul definesc machiajul

Pometii trebuie sa aiba un aspect natural, in ton cu restul machiajului. Foloseste un blush piersica mat, aplicat dinspre mijlocul obrajilor inspre tample. Inainte sa utilizezi rimelul curbeaza genele cu un clestisor special. Doua, trei straturi de mascara sunt suficiente pentru o privire intensa si seducatoare.

Pasul 4: Accente de efect

Poti sa obtii un accent de efect utilizand la final un fard de obraz intens. Opteaza pentru unul roz deschis si intinde-l peste stratul de blush aplicat anterior. Pentru machiajul buzelor foloseste un gloss sidefat intr-o nuanta naturala.

Sursa: Kudica.ro

LuxBeauty

marți, 13 martie 2012

Mici trucuri de machiaj

    Suntem femei ocupate si vrem sa aratam mereu bine. Nu se poate sa le ai pe ambele? Ba sigur ca da! Ori de cate ori simti ca nu ai timp suficient pentru a petrece mai mult timp in oglinda poti apela la urmatoarele trucuri pentru a reusi sa realizezi un machiaj impecabil in doar doi timpi si trei miscari.

- Pentru un machiaj smokey rapid traseaza o linie groasa de-a lungul ploapei superioare, Apoi cu varful degetului sau un betigas de vata intinde dermatograful. Poti reveni apoi si poti aplica inca putin dermatograf pana cand obtii intensitatea dorita.

- Inainte de machiaj, aplica o crema hidratanta cu vitamina C. Iti va da luminozitate chipului.

- Aplica intotdeauna fardul de obraz cu o pensula mare, cu par moale si des. Incepe din punctul cel mai inalt spre par. Dupa ce ai terminat machiajul, nu uita nicioadata sa piepteni sprancenele. Sunt pensule speciale, care au la un capat un pieptan de mici dimensiuni si care te va ajuta sa scuturi excesul de pudra. Intotdeauna piaptana sprancenele in sus, iti va da luminozitate chipului.

- Pentru un chip mai slab si sculptat aplica pudra bronzanta de-a lungul maxilarului, pe mijocul gatului si deasupra decolteului.

- Dupa ce ai aplicat anticearcanul, aplica si un praf de pudra translucida, Va da luminozitate chipului si iti va scoate in evidenta ochii.

- Daca obisnuiesti sa folosesti pudra, ai grija si aplica inainte o crema hidratanta. Asteapta un minut dupa care poti continua machiajul. Vei vedea ca pudra se va aseza mult mai bine acum, vei evita acel look prafuit.

- Vrei sa dai machiajului tau o nota soft? Foloseste un dermatograf intr-o nuanta deschisa, poate un maro si aplica-l pe ploapa superioara. Foloseste aceeasi nuanta si aplic-o pe varful pometilor. Intinde fardul cat mai bine, cat pentru o nota subtila.

- Pentru un look natural, dar, totodata, de mare efect, aplica fondul de ten doar in zonele cu probleme pentru a masca imperfectiunile. Apoi este suficient sa aplici doar un varf de pudra translucida pentru o usoara luminozitate.

- Preferi machiajul nude, dar nu ai un ruj in aceeasta nuanta? Nimic mai simplu! Aplica putin fond de ten pe buze si intinde bine. Poti aplica apoi strugurel de buze pentru hidratare si sa eviti uscarea buzelor.

- Inainte de a aplica fardul de ploape, uda usor pensula. Este un truc la careapeleaza multi make-up artisti. Vei observa ca nuantele au o intensitate mai puternica astfel.

- Pentru a scapa de punctele negre si pentru a indeparta celulele moarte, aplica un exfoliant de doua ori pe saptamana. Poti adauga si putina zeama de lamaie pentru a stimula exfolierea si pentru a da luminozitate chipului. Lamaia contine acid citric care ajuta la o mai buna indepartare a celulelor moarte.

Sursa: feminis.ro


MakeupOnline.ro

joi, 8 martie 2012

Cine a spus ca femeia este sexul slab?

    Femeile sunt numite - pe lângă sexul frumos - sexul slab. Însă un nou studiu relevă faptul că femeile sunt, în realitate, mai rezistente, făcând faţă infecţiilor şi altor boli, precum cancerul, mult mai bine decât bărbaţii.

   Cercetătorii de la Universitatea Ghent din Belgia au descoperit că explicaţia este legată de prezenţa unei copii în plus a cromozomului X la femei, comparativ cu bărbaţii. Aceşti cromozomi conţin numeroase molecule numite microARN, care reglează funcţionarea sistemului imunitar.

   Atunci când unul dintre cromozomii X ai femeii prezintă probleme, celălalt cromozom X poate compensa deficitul.

   Probabil de aceea, bărbaţii, neavând o copie a cromozomului X, au probleme mai mari decât decât femeile, atunci când se îmbolnăvesc.

   Mai mult, statisticile efectuate de cercetătorii din Belgia, arată că femeile trăiesc mai mult şi se refac mai repede în urma unor traume, datorită tot acestei copii a cromozomului X.
Cu toate acestea, specialiştii spun că există şi aspecte negative ale legăturii dintre sex şi maladii: tocmai din cauză că sistemul imunitar feminin reacţionează puternic, femeile sunt mai predispuse să dezvolte boli autoimune.

sursa:descopera.ro


ProNat

La multi ani!!!!

   Cu ocazia zilei de 8 martie, Micu' bazaar are placerea de a felicita toate domnisoarele si doamnele care ne sunt alaturi si le dorim o primavara frumoasa si mult noroc. Nu uitati ca sunteti speciale si perfecte si nimic nu va poate sta in calea indeplinirii tuturor dorintelor.
   Pentru ca este o luna a cadourilor  si dvs trebuie sa straluciti acum la inceput de primanvara, avem onoarea de a va oferi cele mai bune oferte la haine, accesorii si cosmetice realizate special pentru fiecare tip de femeie.
   Va multumim pentru fiecare clipa traita alaturi de noi si asteptam sugestii cu privire la ce doriti sa contina acest blog. Fiecare parere este importanta pentru noi deoarece dorim sa avem onoarea de a deveni unul dintre prietenii dvs.
   Cu drag , micu' bazaar

luni, 5 martie 2012

Esti timida? uite cateva sfaturi...

    Transpiri excesiv, rosesti, te balbai si te simti nelinistita in preajma prietenului tau desi il placi foarte mult? Inseamna ca esti in caz clasic de timiditate. Nu te speria, este normal sa manifesti aceasta stare in situatii stresante (chiar si de stres pozitiv!) sau noi si poti depasi cu putina vointa acest mic handicap.

   Incearca sa iti infrunti temerile. Desigur, instinctul te va opri sa te expui in situatiile in care te simti cel mai putin confortabil, dar este important sa intelegi ca numai asa vei reusi sa depasesti timiditatea. Asta nu inseamna sa devii peste noapte cea mai extravertita persoana din lume, dar ai putea sa incepi cu a-l privi pe prietenul tau in ochi, de exemplu. In plus, cu cat vei interactiona cu mai multi oameni, cu atat te vei simti mai sigura pe tine, chiar daca la inceput iti va fi greu.

    Fa activitiati care te ajuta sa castigi incredere in tine. Persoanele care sufera de timiditate se tem sa fie judecate si au o profunda cunostinta a sinelui. Ca sa nu te mai gandesti la toate greselile pe care le faci sau le-ai putea face, trebuie sa incerci sa iti orientezi energia spre lucruri care te fac sa te simti stapana pe situatie. Incearca un sport in echipa (si gandeste-te la joc, nu la cum arati!) sau o activitate care presupune contactul cu animale. Hipismul are efecte benefice asupra persoanelor timide deoarece relatia cu animalul le ajuta sa dezvolte sentimente de incredere si camaraderie.

   Vorbeste despre problema ta. De multe ori, comportamentul unei persoane timide poate fi perceput ca aroganta sau rautate. Daca in preajma prietenului tau nu iti gasesti cuvintele si nu stii ce sa ii spui cand iti impartaseste o problema, spune-i ca incerci sa depasesti timiditatea si nu-l lasa sa creada ca e vorba de altceva. Ca sa nu iti creezi complexe mai mari, razi tu prima de gafele pe care le faci, de faptul ca te rosesti sau te balbai. Nu te astepta sa fii perfecta pentru ca asta va inrautati anxietatea ta. Prietenul tau te place asa cum esti, e timpul sa te placi si tu!


sursa: noifetele.ro


MakeupOnline.ro

Divortul poate fi scris in ADN...

   O echipă de cercetători din Suedia a făcut o descoperire uluitoare: anumite femei prezintă o „genă a divorţului”.

   Femeile care moştenesc această genă au şanse mai mici de a se căsători, pentru că interacţionează mai greu cu alte persoane. Totuşi, dacă se căsătoresc, aceste femei sunt supuse unui risc cu 50% mai mare de a avea o relaţie instabilă şi plină de certuri în comparaţie cu femeile ce nu prezintă acea genă. De asemenea, partenerii acestor femei sunt mai nefericiţi, arată studiul.

   Oamenii de ştiinţă cred că această genă afectează modul în care femeile procesează oxitocina, un hormon cu un rol important în relaţiile interumane. Femeile produc oxitocină în mod natural, mai ales în timpul naşterii şi a alăptării, acest hormon ajutându-le să stabilească o legătură profundă cu bebeluşul lor.

    În cazul în care femeile nu pot procesa oxitocina, există riscul să nu poată stabili legături normale cu alte persoane, inclusiv cu partenerii, prietenii şi copiii lor. Unii cercetători cred că ar putea exista o legătură între problemele de procesare a oxitocinei şi autism.

    O echipă de cercetători din Suedia a studiat ADN-ul a 1.800 de femei şi a partenerilor lor. Fiecare cuplu avea o vechime de cel puţin 5 ani, fiind vorba fie de persoane căsătorite, fie de persoane care locuiau împreună. Femeile care erau purtătoare ale acestei variante a genei receptorului de oxitocină, descrisă ca alela A, prezentau cu un risc cu 50% mai mare să relateze că au avut parte de o criză maritală gravă. De asemenea, partenerii acestora erau mult mai puţin satisfăcuţi de relaţie în comparaţie cu ceilalţi bărbaţi care au luat parte la studiu.

   Hasse Walum, conducătorul studiului, afirmă că „am descoperit dovezi ce arată că oxitocina joacă un rol important în stabilirea legăturilor între oameni, arătând totodată că variaţiile genei receptorului de oxitocină influenţează cât de puternic sunt ataşate femeile de partenerii lor”. Aceeaşi echipă de cercetători a identificat acum 4 ani varianta masculină a „genei divorţului”, ce reglează modul în care creierul bărbaţilor foloseşte vasopresina, substanţă care afectează abilitatea acestora de a fi dedicaţi relaţiei şi fideli partenerilor lor.

sursa: descopera.ro
TinaR - VIP

marți, 14 februarie 2012

Mirosul si prima impresie...

   Noi cercetări sugerează că putem cataloga personalitatea cuiva în funcţie de mirosul persoanei în cauză.

   Studiul este primul de acest fel, participanţii putând spune, cu oarecare acurateţe, dacă persoanele din jurul lor erau prietenoase, anxioase sau dominante, în funcţie de mirosul corporal.

  Cercetarea, realizată de specialiştii de la Universitatea din Wroclaw, Polonia, sugerează importanţa pe care o are mirosul corporal în crearea primei impresii.

   La studiu au luat parte 30 de bărbaţi şi 30 de femei care au fost rugaţi să poarte un tricoul alb timp de trei nopţi, fără a avea voie să utilizeze deodorant, parfum, cremă şi săpun, să fumeze sau să consume alimente cu miros intens. De asemenea, participanţii au fost supuşi unui test de personalitate.

     Fiecare tricou a fost pus într-un sac de plastic, iar 100 de femei şi 100 de bărbaţi au fost rugaţi să le miroasă. În funcţie de miros, li s-a cerut să stabilească, pe o scară de la 1 la 10, cinci trăsături ale personalităţii deţinătorului. Fiecare din cei 200 de evaluatori a avut de analizat 6 tricouri, iar fiecare tricou a fost, pe rând, examinat de 20 de persoane.

    Aprecierile făcute de cei 200 de indivizi au fost comparate cu cele rezultate din auto-evaluările realizate de cei ce purtaseră tricourile, evaluări care s-au axat pe trei caracteristici ale personalităţii: extraversiunea, dominanţa şi nevrotismul.

    Potrivirile au fost departe de perfecţiune, însă evaluatorii au putut identifica nivelurile de extraversiune şi nevrotism ale participanţilor cu aceeaşi acurateţe cu care alte persoane au făcut-o în studii bazate pe imagini video.

    Tricourile persoanelor dominante au fost cel mai uşor de identificat. Acestea aveau impregnat, pe lângă mirosul proprietarului, şi pe cel al partenerului.
 
   Extraversiunea, nevrotismul şi dominanţa sunt trăsături care ar putea, într-o anumită măsură, să fie exprimate din punct de vedere fiziologic sau emoţional.
 
   De exemplu, nevroticii transpiră mai mult în condiţii de stres, iar mirosul lor se modifică.

    De asemenea, trăsăturile de personalitate pot fi legete de secreţia hormonală, care ar putea modifica mirosul unei persoane. Este posibil ca persoanele dominante să aibă un nivel ridicat de testosteron care să le modifice secreţia glandelor sudoripare.

  Studiul este preliminar, dar cercetătorii spun că el constituie un început bun în ceea ce priveşte importanţa mirosului în identificarea personalităţii.

sursa:descopera.ro

MakeupOnline.ro

O dieta buna pentru sanatate!!!

   Un studiu publicat în această lună în jurnalul The Archives of Neurology a identificat cea mai bună dietă pentru creier.

   Conform cercetătorilor, aceasta este dieta mediteraneană, iar lista efectelor pozitive este una impresionantă: dieta reduce riscul atacurilor cerebrale, diminuează riscul pierderii de memorie şi protejează vasele de sânge din creier.

   Dieta mediteraneană este compusă din legume, fructe, peşte, cereale integrale, nuci, ulei de măsline şi implică un consum moderat de alcool, limitând consumul de carne roşie, dulciuri şi cereale rafinate (precum pâinea albă sau orezul alb).

   Aceasta este prima cercetare care studiează efectul dietei mediteraneene asupra vaselor de sânge din creier. Studiile precedente au arătat că o dietă mediteraneană este asociată cu un risc redus de a suferi de afecţiuni cardiace, atacuri cerebrale şi afecţiuni cognitive, precum boala Alzheimer.

    La acest studiu au participat peste 1.000 de voluntari care au completat chestionare cu privire la dieta lor de zi cu zi. Apoi, cercetătorii i-au împărţit în grupuri, în funcţie de cât de aproape era dieta lor de cea mediteraneană.

     Oamenii de ştiinţă au studiat apoi creierul participanţilor cu ajutorul unui aparat de tip RMN, pentru a identifica ceea ce specialiştii denumesc "hipersemnale de materie albă". Aceste zone pot fi identificate pe imaginile captate cu ajutorul aparatului de rezonanţă magnetică, luând forma unor micro-leziuni. Acestea semnalează existenţa unor zone afectate în cadrul vaselor de sânge din creier. Aceste vase de sânge pot provoca atacuri cerebrale minore (aşa-numitele silent strokes), ce nu prezintă simptome imediate, dar care afectează, în timp, performanţa cognitivă.

    Studiul a arătat că persoanele a căror dietă era cea mai apropiată de cea mediteraneană prezentau cel mai mic număr de astfel de micro-leziuni.

    De asemenea, cercetătorii au descoperit că persoanele care consumau mai multe grăsimi mononesaturate, precum cele din uleiul de măsline, aveau mai puţine leziuni de acest tip.

    Dr. Clinton Wright, unul dintre conducătorii studiului, a avertizat că studiul nu demonstrează că dieta mediteraneană provoacă mai puţine daune cerebrale, adăugând că este nevoie de efectuarea unor studii ulterioare. Dr. Wright a adăugat, însă, că cercetarea sa sugerează că dieta are un efect protector asupra vaselor de sânge din creier.

sursa: descopera.ro


TinaR - VIP

vineri, 3 februarie 2012

ANTENTIE!!! Promotie limitata

 In perioada 3-5 februarie 2012, eMAG va ofera TVA-ul inapoi pe loc la orice produs BRAUN.
 Nu rata oferta!!!!!

EUROCOR- Un pas mai aproape de succes

Ai nevoie de o diploma? Da, chiar acum!

Dinamica spectaculoasa a schimbarilor care se petrec in fiecare zi in jurul nostru ne obliga, practic, sa tinem pasul cu o avalansa de informatii. In secolul vitezei, din ce in ce mai multi oameni se indreapta spre studiul prin corespondenta, nu numai pentru a fi la curent cu noutatile, dar mai ales pentru a obtine o certificare profesionala care sa le permita accesul spre un loc de munca mai bun, spre o viitoare promovare si, de ce nu, spre un post mai ofertant din punct de vedere financiar. In acest moment oferta de cursuri prin corespondenta este atat de bogata, incat este practic imposibil sa nu gasesti acel domeniu in care sa doresti sa te specializezi si pentru care sa nu gasesti cursul de care ai nevoie pentru a-ti largi si aprofunda cunostintele si competentele. Angajati si angajatori apreciaza astazi, in egala masura, avantajele studiului prin corespondenta, o metoda de studiu cu rezultate demonstrate in intreaga Europa, comoda si flexibila in acelasi timp.

Iata doar cateva dintre avantajele cursurilor prin corespondenta:

Inveti fara sa te deplasezi. Cursurile prin corespondenta fac sa dispara granitele geografice dintre cursanti si scoala, permitandu-le acestora sa urmeze cursul dorit oriunde ar locui. Locuiesti in Iasi, dar doresti sa urmezi un curs de Inspector resurse umane la Bucuresti? Nici o problema. Primesti acasa pachetele de curs, cu toate informatiile incluse in ele, inclusiv testul de evaluare finala in baza caruia ti se elibereaza diploma.

Costuri de instruire reduse. Un alt avantaj al studiului prin corespondenta consta in faptul ca tot ceea ce e necesar studiului este inclus in pachetul de curs. Aceasta va va ajuta sa economisiti banii ce ar fi fost cheltuiti altfel pe carti costisitoare sau deplasari la salile de curs.

Accesibil si convenabil. Au trecut vremurile cand pentru a urma cursurile dorite trebuia sa va supuneti unui program incarcat si sa va grabiti continuu fie catre curs, fie catre locul de munca. Nici ambuteiajele din zilele cu trafic aglomerat sau slalomul prin aglomeratia din campus pentru a ajunge la timp la curs nu mai sunt probleme de care sa va temeti! Cursurile prin corespondenta va permit sa va programati orele de studiu asa cum doriti, indiferent de obligatiile pe care le aveti de-a lungul zilei.

Flexibilitate. Puteti studia in functie de timpul pe care il aveti disponibil. Iar temele si examenele le puteti da atunci cand aveti timp sau cand sunteti in cea mai buna forma.

Ai propriul profesor personal. Cursurile prin corespondenta favorizeaza interactiunea dintre cursant si profesor mult mai mult decat invatamantul traditional. Astfel, fiecare cursant se bucura de acces egal la profesorul de curs, ceea ce nu este posibil in cazul unei clase de zeci de cursanti, fiecare cu receptivitatea, temperamentul si personalitatea lui. In plus, relatia cu profesorul devine mai eficienta pentru ca fiecare cursant primeste informatii si clarificari punctuale legate de temele sale, avand astfel posibilitatea sa aprofundeze mai bine un aspect pe care nu l-a inteles suficient din materia disponibila in pachetele de curs.

Pentru mai multe detalii despre cursurile prin corespondenta, saptamana aceasta va recomandam
www.eurocor.ro.

miercuri, 25 ianuarie 2012

O placere uitata in zilele noastre...

   Cititul este un fenomen rar astazi, si nu vorbim aici de etichetele de alimente sau subtitrarile de filme, ci ne referim strict la lectura de carte, care a fost obligatorie doar in scoala generala. Oamenii nu-si mai permit astazi luxul de a-si rezerva timp sa citeasca, si este o mare greseala, deoarece cartile sunt intr-adevar cele mai bune prietene ale omului. In timpuri demult apuse lectura a fost o parte a vietii umane. La inceput au fost doar cartile religioase, dar acum se pot gasi carti pe orice subiect, din orice domeniu; si datorita progreselor tehnologice, nici nu mai e nevoie sa iesi din casa pentru a cumpara o carte – poti face achizitia online sau poti citi carti electronice.

   Ritmul alert al vietii a ucis, incet dar sigur, aceasta ativitate. In loc de lectura, oamenii sunt dependenti acum de privitul la televizor si navigarea pe net. Prin urmare, astazi traim printre oameni care fac totul de la vizionarea unor emisiuni fara pic de continut, pana la navigarea fara sens pe web. Niciodata nu le trece insa prin minte ca ar putea utiliza timpul acesta pretios pentru a citi o carte, pentru ca nu sunt constienti debeneficiile lecturii.

    Iata cateva dintre aceste beneficii:
  • Cititul te face mai destept
O mare parte din informatiile si cunostintele pe care le aduni provin din carti. Cititul dezvolta inteligenta si stimuleaza creierul, mentinandu-l astfel mai sanatos chiar si cu inaintarea in varsta.
  • Cititul reduce stresul
Lectura este o cale sigura de a te distrage de la problemele stresante din viata de zi cu zi. Daca ai o zi proasta, o carte te poate deconecta de la realitate daca te lasi captivat de povestea ei.
  • Cititul activeaza functiile creierului
Ciitul este o activitate cerebrala si astfel stimuleaza functiile creierului si imbunatateste memoria. Exercitiile pentru creier, precum puzzle-uri, cuvinte incrucisate, sah sau sudoku, au efecte benefice pe termen lung, reducand riscul de Alzheimer sau dementa.
  • Cititul imbunatateste vocabularul

Lectura ajuta la dezvoltarea vocabularului si imbunatatirea ortografiei. Un vocabular dezvoltat te poate ajuta sa te faci inteles dar si sa-i intelegi pe cei care vorbesc cu tine.
  • Cititul imbunatateste gandirea analitica
Lectura te ajuta sa analizezi lucrurile mai rational si mai logic. Acest beneficiu este esential in ziua de astazi, mai ales in cazurile in care deciziile sunt luate sub impulsul momentului.
Cititul intareste increderea in propria persoana

Cu un bagaj de cunostinte solid si cu un vocabular dezvoltat iti va fi usor sa te mplici in orice dscutie si sa-ti susti punctul de vedere intr-o maiera clara si concisa. O asfel de atitutine iti va imbunatati imagine in ochii celorlalti si acest lucru iti va creste increderea si stima de sine.

OKIAN.ro

 Sursa: fastlife.ro

Spune DA unei cafele!!

   Un nou studiu efectuat în China confirmă că persoanele care beau cafea în mod regulat prezintă unrisc cu 50% mai redus de a suferi de diabet de tip 2.

    Cercetarea arată că fiecare ceaşcă de cafea băută zilnic reduce cu 7% riscul de a suferi de această afecţiune, persoanele care beau 4 sau mai multe ceşti de cafea zilnic fiind cele cele mai puţin expuse riscului de a suferi de diabet de tip 2.

    În cercetarea publicată în Journal of Agricultural & Food Chemistry, oamenii de ştiinţă din China au identificat de ce cafeaua are acest efect. Secretul constă în proteina hIAPP (human islet amyloid polypeptide), care este implicată în diabetul de tip 2. Anumiţi compuşi din cafea au un efect inhibitor asupra formării acestor amiloizi toxici, arată studiul cercetătorilor chinezi.

    "Rezultatele studiului nostru sugerează că efectul benefic al consumului de cafea asupra riscului de a suferi de diabet de tip 2 se datorează, cel puţin parţial, compuşilor şi metaboliţilor din cafea care pot preveni agregarea proteinelor toxice hIAPP. Aşadar, persoanele care beau regulat cafea se pot aştepta la un efect benefic", au explicat cercetătorii.

Sursa: descopera.ro



ProNat

joi, 19 ianuarie 2012

Atentie la ce antiperspirante folositi!!


    Parabenii, o clasă de chimicale care se regăsesc în antiperspirante, sunt prezenţi şi în multe tumori mamare, dar şi în ţesuturile celor care nu utilizează astfel de produse cosmetice care inhibă secreţia glandelor sudoripare.

    Un nou studiu efectuat în Marea Britanie a analizat 160 de probe de ţesut mamar, prelevate de la 40 de paciente care au suferit mastectomii. În 99% dintre probe au fost găsite urme de parabeni, iar 60% dintre probe aveau cinci tipuri diferite de parabeni. Chiar şi la pacienţii care nu au utilizat niciodată antiperspirante au fost găsite urme de parabeni. Motivul, spun specialiştii, este că parabenii sunt folosiţi drept conservanţi pentru şampoane, cosmetice, produse farmaceutice şi chiar alimente.

    Cercetarea nu arată categoric faptul că parabenii produc cancer. Specialiştii menţionează că este posibil ca persoanele care nu au cancer şi care sunt expuse la aceste substanţe să aibă aceeaşi cantitate de parabeni în ţesutul mamar, fără a fi afectate. Însă studiul nu a inclus şi o analiză a ţesutului mamar provenit de la persoane care nu suferă de cancer.

    Oamenii se tem de aceste chimicale pentru că, la nivelul corpului uman, parabenii se comportă la fel ca estrogenul, iar expunerea mărită la acest hormon, pe întreaga durată a vieţii, este asociată cu riscul dezvoltării cancerului mamar. Din acest motiv, mulţi specialişti se tem că şi expunerea de lungă durată la parabeni ar putea duce la apariţia cancerului.

       În Statele Unite, Agenţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) nu are dreptul de a impune reguli industriei cosmeticelor, dar a pus la dispoziţia publicului un rezumat cu privire la ultimele cercetări legate de parabeni şi a declarat că şansele ca aceste chimicale să producă vreo formă de cancer sunt mici. "În prezent nu există niciun motiv de îngrijorare în ceea ce priveşte conţinutul de parabeni din cosmetice", a concluzionat FDA.

     Aceeaşi părere o au şi specialiştii de la The American Cancer Society, organizaţie care are ca scop prevenirea cancerului. "Nu există studii epidemiologice solide care să evidenţieze legătura dintre cancerul mamar şi aceste substanţe chimice", a declarat organizaţia pe situl propriu.

Sursa: descopera.ro


Lenjerie.ro - 16% comision

Nu implanturilor care schimba culoarea ochilor!

In unele ţări sunt realizate operaţii de schimbare a culorii ochilor cu ajutorul unor mici discuri din silicon, dar mulţi medicii oftalmologi afirmă că aceste proceduri, departe de a fi inofensive, pot duce la probleme oculare grave, mergând până la pierderea vederii.

În urmă cu trei ani, Beatriz Murillo, care este pictoriţă şi locuieşte în Canada, a plătit 8.000 dolari pentru o operaţie de schimbare a culorii ochilor (din căprui în verzi), călătorind în acest scop în Panama, la o clinică specializată, deoarece această operaţie nu este permisă în Canada.

De atunci, ea a fost nevoită să suporte două intervenţii chirugicale pentru glaucom (o boală care se manifestă prin creşterea presiunii intraoculare şi poate duce la orbire) şi o alta pentru un transplant de cornee, care, însă, nu a reuşit. Astăzi, deşi implanturile au fost îndepărtate, pictoriţa în vârstă de 36 de ani este aproape oarbă, putând vedea doar nişte vagi umbre colorate.

Dr. Ike Ahmed, chirurg oftalmolog la Credit Valley Hospital din Mississauga, Canada, care a tratat câteva cazuri similare, avertizează asupra faptului că aceste implanturi irită ochii, producând inflamaţii, hemoragii oculare şi apariţia glaucomului.

La ora actuală, afirmă el, nu există o metodă chirugicală sigură de a schimba culoarea ochilor unei persoane. Pentru cei care ţin cu tot dinadinsul să îşi modifice culoarea cu care i-a înzestrat natura, e mai sigură soluţia simplă, temporară, a lentilelor de contact colorate.


Sursa: descopera.ro


Ama Fashion

luni, 16 ianuarie 2012

O farfurie rosie, mai putine kilograme

Folosirea farfuriilor roşii i-ar putea ajuta pe cei ce ţin o dietă să scadă în greutate, afirmă cercetătorii.

Conform unui studiu efectuat de o echipă de cercetători germani şi elveţieni, persoanele care consumă alimente de pe farfurii de culoare roşie şi beau din recipiente de aceeaşi culoare reduc consumul cu până la 40%.

Oamenii de ştiinţă afirmă că acest lucru s-ar putea datora faptului că această culoare este de obicei asociată cu ideea de pericol.

Cercetarea a fost efectuată pe un eşantion de 41 de studenţi. Aceştia au fost rugaţi să bea ceai din căni roşii şi albastre, iar ulterior cercetătorii au descoperit că cei care au folosit cănile roşii au băut cu 44% mai puţin decât studenţii care au folosit cănile albastre.
LaFemme

În cea de-a doua parte a studiului, 109 persoane au primit o farfurie de culoare albă, roşie sau albastră pe care erau aşezaţi 10 covrigei. Persoanele care au primit farfuria roşie au consumat mai puţini covrigei decât voluntarii din care au primit farfuriile albe sau albastre

Rezultatele studiului au fost publicate în jurnalul Appetite. Ursula Arens, reprezentanta British Dietetic Association, a declarat că rezultatele s-ar putea datora faptului că "oamenii asociază culoarea roşie cu ideea de pericol".

Sursa: Descopera.ro

Sexy, sexy si iar sexy

Lenjerie.ro - 16% comision

Ai carte, ai parte!!!

Elefant.ro - Premium

Uite un motiv de lauda prietenelor!

Dasha

Craciunul s-a terminat, dar tu meriti un cadou in fiecare saptamana!!

Pentru o coafura mereu speciala!