Dorinţa este cea care ne face sa ne împlinim visurile, să le concretizăm. Cereţi daruri de preţ de la viaţa şi o sa le aveţi!



marți, 14 februarie 2012

Mirosul si prima impresie...

   Noi cercetări sugerează că putem cataloga personalitatea cuiva în funcţie de mirosul persoanei în cauză.

   Studiul este primul de acest fel, participanţii putând spune, cu oarecare acurateţe, dacă persoanele din jurul lor erau prietenoase, anxioase sau dominante, în funcţie de mirosul corporal.

  Cercetarea, realizată de specialiştii de la Universitatea din Wroclaw, Polonia, sugerează importanţa pe care o are mirosul corporal în crearea primei impresii.

   La studiu au luat parte 30 de bărbaţi şi 30 de femei care au fost rugaţi să poarte un tricoul alb timp de trei nopţi, fără a avea voie să utilizeze deodorant, parfum, cremă şi săpun, să fumeze sau să consume alimente cu miros intens. De asemenea, participanţii au fost supuşi unui test de personalitate.

     Fiecare tricou a fost pus într-un sac de plastic, iar 100 de femei şi 100 de bărbaţi au fost rugaţi să le miroasă. În funcţie de miros, li s-a cerut să stabilească, pe o scară de la 1 la 10, cinci trăsături ale personalităţii deţinătorului. Fiecare din cei 200 de evaluatori a avut de analizat 6 tricouri, iar fiecare tricou a fost, pe rând, examinat de 20 de persoane.

    Aprecierile făcute de cei 200 de indivizi au fost comparate cu cele rezultate din auto-evaluările realizate de cei ce purtaseră tricourile, evaluări care s-au axat pe trei caracteristici ale personalităţii: extraversiunea, dominanţa şi nevrotismul.

    Potrivirile au fost departe de perfecţiune, însă evaluatorii au putut identifica nivelurile de extraversiune şi nevrotism ale participanţilor cu aceeaşi acurateţe cu care alte persoane au făcut-o în studii bazate pe imagini video.

    Tricourile persoanelor dominante au fost cel mai uşor de identificat. Acestea aveau impregnat, pe lângă mirosul proprietarului, şi pe cel al partenerului.
 
   Extraversiunea, nevrotismul şi dominanţa sunt trăsături care ar putea, într-o anumită măsură, să fie exprimate din punct de vedere fiziologic sau emoţional.
 
   De exemplu, nevroticii transpiră mai mult în condiţii de stres, iar mirosul lor se modifică.

    De asemenea, trăsăturile de personalitate pot fi legete de secreţia hormonală, care ar putea modifica mirosul unei persoane. Este posibil ca persoanele dominante să aibă un nivel ridicat de testosteron care să le modifice secreţia glandelor sudoripare.

  Studiul este preliminar, dar cercetătorii spun că el constituie un început bun în ceea ce priveşte importanţa mirosului în identificarea personalităţii.

sursa:descopera.ro

MakeupOnline.ro

O dieta buna pentru sanatate!!!

   Un studiu publicat în această lună în jurnalul The Archives of Neurology a identificat cea mai bună dietă pentru creier.

   Conform cercetătorilor, aceasta este dieta mediteraneană, iar lista efectelor pozitive este una impresionantă: dieta reduce riscul atacurilor cerebrale, diminuează riscul pierderii de memorie şi protejează vasele de sânge din creier.

   Dieta mediteraneană este compusă din legume, fructe, peşte, cereale integrale, nuci, ulei de măsline şi implică un consum moderat de alcool, limitând consumul de carne roşie, dulciuri şi cereale rafinate (precum pâinea albă sau orezul alb).

   Aceasta este prima cercetare care studiează efectul dietei mediteraneene asupra vaselor de sânge din creier. Studiile precedente au arătat că o dietă mediteraneană este asociată cu un risc redus de a suferi de afecţiuni cardiace, atacuri cerebrale şi afecţiuni cognitive, precum boala Alzheimer.

    La acest studiu au participat peste 1.000 de voluntari care au completat chestionare cu privire la dieta lor de zi cu zi. Apoi, cercetătorii i-au împărţit în grupuri, în funcţie de cât de aproape era dieta lor de cea mediteraneană.

     Oamenii de ştiinţă au studiat apoi creierul participanţilor cu ajutorul unui aparat de tip RMN, pentru a identifica ceea ce specialiştii denumesc "hipersemnale de materie albă". Aceste zone pot fi identificate pe imaginile captate cu ajutorul aparatului de rezonanţă magnetică, luând forma unor micro-leziuni. Acestea semnalează existenţa unor zone afectate în cadrul vaselor de sânge din creier. Aceste vase de sânge pot provoca atacuri cerebrale minore (aşa-numitele silent strokes), ce nu prezintă simptome imediate, dar care afectează, în timp, performanţa cognitivă.

    Studiul a arătat că persoanele a căror dietă era cea mai apropiată de cea mediteraneană prezentau cel mai mic număr de astfel de micro-leziuni.

    De asemenea, cercetătorii au descoperit că persoanele care consumau mai multe grăsimi mononesaturate, precum cele din uleiul de măsline, aveau mai puţine leziuni de acest tip.

    Dr. Clinton Wright, unul dintre conducătorii studiului, a avertizat că studiul nu demonstrează că dieta mediteraneană provoacă mai puţine daune cerebrale, adăugând că este nevoie de efectuarea unor studii ulterioare. Dr. Wright a adăugat, însă, că cercetarea sa sugerează că dieta are un efect protector asupra vaselor de sânge din creier.

sursa: descopera.ro


TinaR - VIP

vineri, 3 februarie 2012

ANTENTIE!!! Promotie limitata

 In perioada 3-5 februarie 2012, eMAG va ofera TVA-ul inapoi pe loc la orice produs BRAUN.
 Nu rata oferta!!!!!

EUROCOR- Un pas mai aproape de succes

Ai nevoie de o diploma? Da, chiar acum!

Dinamica spectaculoasa a schimbarilor care se petrec in fiecare zi in jurul nostru ne obliga, practic, sa tinem pasul cu o avalansa de informatii. In secolul vitezei, din ce in ce mai multi oameni se indreapta spre studiul prin corespondenta, nu numai pentru a fi la curent cu noutatile, dar mai ales pentru a obtine o certificare profesionala care sa le permita accesul spre un loc de munca mai bun, spre o viitoare promovare si, de ce nu, spre un post mai ofertant din punct de vedere financiar. In acest moment oferta de cursuri prin corespondenta este atat de bogata, incat este practic imposibil sa nu gasesti acel domeniu in care sa doresti sa te specializezi si pentru care sa nu gasesti cursul de care ai nevoie pentru a-ti largi si aprofunda cunostintele si competentele. Angajati si angajatori apreciaza astazi, in egala masura, avantajele studiului prin corespondenta, o metoda de studiu cu rezultate demonstrate in intreaga Europa, comoda si flexibila in acelasi timp.

Iata doar cateva dintre avantajele cursurilor prin corespondenta:

Inveti fara sa te deplasezi. Cursurile prin corespondenta fac sa dispara granitele geografice dintre cursanti si scoala, permitandu-le acestora sa urmeze cursul dorit oriunde ar locui. Locuiesti in Iasi, dar doresti sa urmezi un curs de Inspector resurse umane la Bucuresti? Nici o problema. Primesti acasa pachetele de curs, cu toate informatiile incluse in ele, inclusiv testul de evaluare finala in baza caruia ti se elibereaza diploma.

Costuri de instruire reduse. Un alt avantaj al studiului prin corespondenta consta in faptul ca tot ceea ce e necesar studiului este inclus in pachetul de curs. Aceasta va va ajuta sa economisiti banii ce ar fi fost cheltuiti altfel pe carti costisitoare sau deplasari la salile de curs.

Accesibil si convenabil. Au trecut vremurile cand pentru a urma cursurile dorite trebuia sa va supuneti unui program incarcat si sa va grabiti continuu fie catre curs, fie catre locul de munca. Nici ambuteiajele din zilele cu trafic aglomerat sau slalomul prin aglomeratia din campus pentru a ajunge la timp la curs nu mai sunt probleme de care sa va temeti! Cursurile prin corespondenta va permit sa va programati orele de studiu asa cum doriti, indiferent de obligatiile pe care le aveti de-a lungul zilei.

Flexibilitate. Puteti studia in functie de timpul pe care il aveti disponibil. Iar temele si examenele le puteti da atunci cand aveti timp sau cand sunteti in cea mai buna forma.

Ai propriul profesor personal. Cursurile prin corespondenta favorizeaza interactiunea dintre cursant si profesor mult mai mult decat invatamantul traditional. Astfel, fiecare cursant se bucura de acces egal la profesorul de curs, ceea ce nu este posibil in cazul unei clase de zeci de cursanti, fiecare cu receptivitatea, temperamentul si personalitatea lui. In plus, relatia cu profesorul devine mai eficienta pentru ca fiecare cursant primeste informatii si clarificari punctuale legate de temele sale, avand astfel posibilitatea sa aprofundeze mai bine un aspect pe care nu l-a inteles suficient din materia disponibila in pachetele de curs.

Pentru mai multe detalii despre cursurile prin corespondenta, saptamana aceasta va recomandam
www.eurocor.ro.