Dorinţa este cea care ne face sa ne împlinim visurile, să le concretizăm. Cereţi daruri de preţ de la viaţa şi o sa le aveţi!



marți, 10 mai 2011

Mai multa stima de sine, mai putine indoieli

Stima de sine este sinonim cu sanatatea mentala si increderea in propria persoana.  Totul incepe prin a ne iubi pe noi insine si apoi a invata sa ne bucuram de viata, chiar daca exista momente in care avem nevoie de ajutor pentru a obtine acest lucru.

In prezent, din ce in ce mai multi angajatori incep sa investeasca, pe langa, cursuri de limbi straine si tehnicii de vanzare si in cursuri care-i ajuta pe angajati in cresterea increderii in sine.  Motivul este unul foarte simplu: cu cat un angajat are un grad inalt al respectului de sine cu atat el va da un randament mai bun la locul de munca, va fi mai creativ, se va dezvolta mai mult dpdv profesional.

Dar in ce constau mai exact aceste cursuri? In lectii despre aplicarea respectului de sine la locul de munca si al rolului sefului in toata aceasta discutie. Alte aspecte sunt cele legate de  controlul mintii, memoria, auto-cunoasterea si intuitia care trebuie potentate pentru a genera mai mult respect de sine.
Aceasta incredere nu este necesara doar in raport cu locul de munca ci si la nivel personal, familiar si social.  Aceasta incredere ne va ajuta sa depasim mai bine obstacolele cu care ne confruntam zilnic de-a lungul vietii noastre.

Cadouri USB - USBmania

Adevarata problema a nivelului scazut al increderii in sine este ca nu doar cel afectat are de suferit ci sentimentul se transmite si copiilor, acestia considerand ca e normal ca lucrurile sa fie asa. In tarile occidentale exista astfel de cursuri care pun accent pe lucruri importante si pe imbunatatirea imaginii de sine.

Unul din principalele impedimente ale detectarii problemelor de respect de sine este faptul ca nu se poate vorbi despre simptome comune, acestea fiind foarte variabile. Aceste persoane au dificultati in a sti ce doresc de la ei, de la viata, nu reusesc sa concretizeze nimic, nu pot stabili un contact social (simt ca esueaza in orice si-ar propune). Mai mult, se frustreaza cu usurinta cand lucrurile nu le ies asa cum se asteptau si intra in defensiva daca cineva ii va contrazice.
sursa: http://www.mujeractual.com/salud/psicologia/autoestima.html 

ProNat
Nota personala: este foarte important sa ne cunoastem pe noi insine, sa fim constienti de calitatile si defectele noastre, sa ne stim limitele pentru a putea invata sa reactionam asa cum ne-am dori.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu