Dorinţa este cea care ne face sa ne împlinim visurile, să le concretizăm. Cereţi daruri de preţ de la viaţa şi o sa le aveţi!



miercuri, 25 ianuarie 2012

O placere uitata in zilele noastre...

   Cititul este un fenomen rar astazi, si nu vorbim aici de etichetele de alimente sau subtitrarile de filme, ci ne referim strict la lectura de carte, care a fost obligatorie doar in scoala generala. Oamenii nu-si mai permit astazi luxul de a-si rezerva timp sa citeasca, si este o mare greseala, deoarece cartile sunt intr-adevar cele mai bune prietene ale omului. In timpuri demult apuse lectura a fost o parte a vietii umane. La inceput au fost doar cartile religioase, dar acum se pot gasi carti pe orice subiect, din orice domeniu; si datorita progreselor tehnologice, nici nu mai e nevoie sa iesi din casa pentru a cumpara o carte – poti face achizitia online sau poti citi carti electronice.

   Ritmul alert al vietii a ucis, incet dar sigur, aceasta ativitate. In loc de lectura, oamenii sunt dependenti acum de privitul la televizor si navigarea pe net. Prin urmare, astazi traim printre oameni care fac totul de la vizionarea unor emisiuni fara pic de continut, pana la navigarea fara sens pe web. Niciodata nu le trece insa prin minte ca ar putea utiliza timpul acesta pretios pentru a citi o carte, pentru ca nu sunt constienti debeneficiile lecturii.

    Iata cateva dintre aceste beneficii:
  • Cititul te face mai destept
O mare parte din informatiile si cunostintele pe care le aduni provin din carti. Cititul dezvolta inteligenta si stimuleaza creierul, mentinandu-l astfel mai sanatos chiar si cu inaintarea in varsta.
  • Cititul reduce stresul
Lectura este o cale sigura de a te distrage de la problemele stresante din viata de zi cu zi. Daca ai o zi proasta, o carte te poate deconecta de la realitate daca te lasi captivat de povestea ei.
  • Cititul activeaza functiile creierului
Ciitul este o activitate cerebrala si astfel stimuleaza functiile creierului si imbunatateste memoria. Exercitiile pentru creier, precum puzzle-uri, cuvinte incrucisate, sah sau sudoku, au efecte benefice pe termen lung, reducand riscul de Alzheimer sau dementa.
  • Cititul imbunatateste vocabularul

Lectura ajuta la dezvoltarea vocabularului si imbunatatirea ortografiei. Un vocabular dezvoltat te poate ajuta sa te faci inteles dar si sa-i intelegi pe cei care vorbesc cu tine.
  • Cititul imbunatateste gandirea analitica
Lectura te ajuta sa analizezi lucrurile mai rational si mai logic. Acest beneficiu este esential in ziua de astazi, mai ales in cazurile in care deciziile sunt luate sub impulsul momentului.
Cititul intareste increderea in propria persoana

Cu un bagaj de cunostinte solid si cu un vocabular dezvoltat iti va fi usor sa te mplici in orice dscutie si sa-ti susti punctul de vedere intr-o maiera clara si concisa. O asfel de atitutine iti va imbunatati imagine in ochii celorlalti si acest lucru iti va creste increderea si stima de sine.

OKIAN.ro

 Sursa: fastlife.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu