Dorinţa este cea care ne face sa ne împlinim visurile, să le concretizăm. Cereţi daruri de preţ de la viaţa şi o sa le aveţi!



luni, 5 martie 2012

Esti timida? uite cateva sfaturi...

    Transpiri excesiv, rosesti, te balbai si te simti nelinistita in preajma prietenului tau desi il placi foarte mult? Inseamna ca esti in caz clasic de timiditate. Nu te speria, este normal sa manifesti aceasta stare in situatii stresante (chiar si de stres pozitiv!) sau noi si poti depasi cu putina vointa acest mic handicap.

   Incearca sa iti infrunti temerile. Desigur, instinctul te va opri sa te expui in situatiile in care te simti cel mai putin confortabil, dar este important sa intelegi ca numai asa vei reusi sa depasesti timiditatea. Asta nu inseamna sa devii peste noapte cea mai extravertita persoana din lume, dar ai putea sa incepi cu a-l privi pe prietenul tau in ochi, de exemplu. In plus, cu cat vei interactiona cu mai multi oameni, cu atat te vei simti mai sigura pe tine, chiar daca la inceput iti va fi greu.

    Fa activitiati care te ajuta sa castigi incredere in tine. Persoanele care sufera de timiditate se tem sa fie judecate si au o profunda cunostinta a sinelui. Ca sa nu te mai gandesti la toate greselile pe care le faci sau le-ai putea face, trebuie sa incerci sa iti orientezi energia spre lucruri care te fac sa te simti stapana pe situatie. Incearca un sport in echipa (si gandeste-te la joc, nu la cum arati!) sau o activitate care presupune contactul cu animale. Hipismul are efecte benefice asupra persoanelor timide deoarece relatia cu animalul le ajuta sa dezvolte sentimente de incredere si camaraderie.

   Vorbeste despre problema ta. De multe ori, comportamentul unei persoane timide poate fi perceput ca aroganta sau rautate. Daca in preajma prietenului tau nu iti gasesti cuvintele si nu stii ce sa ii spui cand iti impartaseste o problema, spune-i ca incerci sa depasesti timiditatea si nu-l lasa sa creada ca e vorba de altceva. Ca sa nu iti creezi complexe mai mari, razi tu prima de gafele pe care le faci, de faptul ca te rosesti sau te balbai. Nu te astepta sa fii perfecta pentru ca asta va inrautati anxietatea ta. Prietenul tau te place asa cum esti, e timpul sa te placi si tu!


sursa: noifetele.ro


MakeupOnline.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu