Dorinţa este cea care ne face sa ne împlinim visurile, să le concretizăm. Cereţi daruri de preţ de la viaţa şi o sa le aveţi!



joi, 14 aprilie 2011

Cum sa ne mentinem sanatatea ?

Peste tot se vorbeste despre sport, despre importanta lui in viata noastra. Am citit un articol intr-o revista spaniola destul de interesant. Spunea ca sute de studii au demonstrat ca practicarea exercitiilor fizice a adus o imbunatatire a sanatatii si o viata mai lunga, lucru care poate fi confirmat si de bunicii nostri care au ajuns la varste de 60-70-80 ani si inca sunt vioi, toata viata lor facand exercitiu fizic fara sa-si propuna asta. Conform acelor studii in prezent barbatii sunt cei care fac mai mult sport decat femeile.

Conform acestui articol sfaturile nu se refera la a face sport de performanta ci pur si simplu la a ne misca cat mai mult, “activitatea fizica” se refera la aproape orice miscare a corpului care implica un consum de energie. De exemplu multe dintre activitatile cotidiene: mersul pe jos la serviciu, sa cobori cu 1-2 statii inainte de a ajunge la o intalnire si sa le parcurgi pe jos, sa urcam scarile la metrou si sa evitam scara rulanta, sa dansam, sa iesim sa alergam in parc ca tot a venit caldura, sa ne plimbam, sa mergem cu bicicleta, sa inotam, chiar si jucatul cu copii presupune un consum de energie. Se spune ca sunt suficiente 30 de minute pe zi pentru a ne simti mai bine.

LaFemme


Beneficiile exercitiilor fizice:

este demonstrat stiintific ca exercitiile fizice practicate cu regularitate, acele 30 min de care vorbeam mai sus, reduc posibilitatile de moarte prematura, intareste sistemul imunitar si previne sau intarzie aparitia multor afectiuni, mai ales cardiovasculare.  Ne ajuta sa ne pastram si silueta, sa nu luam in greutate, intareste musculatura si oasele, previne osteoporoza si imbunatateste forma fizica. Mai mult, este marita producerea de serotonina din creier si astfel vom gandi mai bine, mai clar si neutralizam stresul, eliberam tensiunile din corp, scapam de depresie si ne imbunatatim starea de spirit.

Alte beneficii:

- previne sau intarzie afectiunile legate de tensiunea arteriala
- controleaza colesterolul
- regleaza nivelul glicemiei si micsoreaza riscul aparitiei diabetului
- imbunatateste digestia
- ajuta la imbunatatirea calitatii somnului.

Cosmetice-Rooibos.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu